Jesus Christ Superstar

Must-see van de week. Laat je niet afschrikken door de religieuze titel, als je deze film nog nooit hebt bekeken. Deze 1973 filmversie is een voortreffelijke verfilming van de beroemde rockopera van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice. Jesus Christ wordt gespeeld door Ted Neely, zijn Maria Magdalena is Yvonne Elliman (ook: ?¢‚Ǩ?ìIf I can?¢‚Ǩ‚Ñ¢t have you?¢‚Ǩ¬ù uit Saterday Night Fever) en Carl Anderson als Judas.

What?¢‚Ǩ‚Ñ¢s the buzz? Tell me whats-a-happening? What?¢‚Ǩ‚Ñ¢s the buzz? Tell me what?¢‚Ǩ‚Ñ¢s-a-happening?

De laatste dagen uit het leven van Christus worden op een muzikaal en beeldtechnisch zeer verantwoordelijke manier in beeld gebracht. Zonder nadruk op de kruisweg te leggen overigens. Verrassende ingang gekozen om het verhaal te vertellen, modern en klassiek tegelijk ?É?í?Ǭ®n met humor.

JCS

Maar vooral zwaar okee bevonden voor de oorschelpen en dansbenen. Het bleef bij een muzikale Oscarnominatie, zware concurrentie dat jaar van The Sting en The Exorcist. Kies wel voor een uitgebreide soundtrack, bij voorkeur op lp. Reguliere soundtracks omvatten lang niet alle nummers. Ondergetekende is bij tijd en wijlen verslaafd aan ?¢‚Ǩ?ìEverything is allright?¢‚Ǩ¬ù, wat niet op iedere OST staat?¢‚Ǩ¬¶ maar eigenlijk is alles oogverblindend goed.

One thing I?¢‚Ǩ‚Ñ¢ll say for him, Jesus is cool.

Zaterdag 22 maart, 14:30-16:00 op SBS6

Het is Pasen, het is koud?¢‚Ǩ¬¶ welk eKXcuus heb je nog meer nodig om deze middag tv te kijken? Vergeet niet www.kxradio.nl te checken voor alle andere tips om je binnenshuis muzikaal te vermaken.

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *