Eindelijk… het reisverslag van Kreta!

Vrijdag 10 augustus.
En het reisverslag begint al een paar dagen te laat?¢‚Ǩ¬¶ Helemaal vergeten dat ik een soort reisverslag zou gaan maken. Dus bij deze?¢‚Ǩ¬¶

Al waren we goed op tijd op Schiphol, Minke had ons weggebracht, en was het aardig mistig op de weg, we begonnen de vakantie met ongeveer 20 minuten vertraging bij vertrek. We hadden dit jaar trouwens (maar) 1 koffer, en dat was niet eens de grootste koffer die we hadden! Viel ons ook weer mee!
De vlucht was goed verlopen, en om 21.30 uur waren we ongeveer geland op Chania, wat overigens echt een heel klein vliegveld was.We moesten met een bus over het platform, en het gebouw zelf was bijna een verbouwde stal, alleen dan ietsje groter. Anton zou op de koffer wachten en ik ben de hostess gaan zoeken. Vrij gemakkelijk, Van haar hebben we de dikste envelop die ze bij zich had die dag, en daarna op de man van de auto gewacht zodat we alles in orde konden maken. Eigenlijk mocht alleen Anton rijden, en dat hebben we ook op het huurcontract gezet, maar ik heb uiteindelijk ook gereden. Als ik ook op het huurcontract zou staan zouden we daar ook weer extra geld voor moeten bijleggen.

Toen we de vakantie hadden geboekt, hadden we voor de Fly & Drive een Suzuki Jimny geregeld. Maar ja, vlak voor je op vakantie gaat zit je toch te denken, en ga je op internet plaatjes van de auto zoeken. De meeste Jimny?¢‚Ǩ‚Ñ¢s die daar rondrijden hebben een canvas kap. Allemaal wel leuk en aardig, maar als we elke dag naar een ander hotel moeten rijden en we dus onze baggage altijd bij ons hebben is dat niet zo handig als je bijv. naar Knossos gaat en je de spullen in de auto moet laten liggen. Dat is in zo?¢‚Ǩ‚Ñ¢n Jimny natuurlijk goed te zien en al helemaal makkelijk te pakken.
Dus hebben we nog op het nippertje een Opel Astra Cabrio kunnen regelen. Heerlijk! Toch een cabrio maar dan wel eentje met een normale kofferbak. En daarnaast rijdt ie nog eens aardig lekker ook!

Dus vanaf het vliegveld gelukkig niet met de bus naar het hotel, maar met eigen vervoer het hotel in Chania opgezocht en ook gevonden. We konden bijna geen parkeerplek vinden want het was ontzettend druk met geparkeerde auto?¢‚Ǩ‚Ñ¢s. Bleek dat er een openlucht theathervoorstelling was. Uiteindelijk toch nog een plek gevonden, naar onze kamer gegaan, spullen gedumpt en nog een eindje gelopen.. Niet echt iets leuks kunnen vinden waar we wilden eten die avond, dus maar terug naar de kamer gegaan en pizza besteld van de room service, die best goed binnen te houden waren.
De eerste nacht op Kreta viel voor mij wel mee, ik sliep weer eens als een roosje, maar Anton heeft veel wakker gelegen voor al het geluid buiten de kamer en de airco die zo?¢‚Ǩ‚Ñ¢n verschrikkelijk geluid maakte.

Aanbevolen artikelen

1 Reactie

  1. Terwijl het verkeer rondraasde, de Griekse testosteronen zich lieten gelden op hun motoren, de airco minstens even luidruchtig haar best deed en de hitte toch toenam, dat ik nog 1 ding voor ik in slaap sukkelde… “mazzeltje dat parkeerplek op dat plein… lijkt wel wat op een marktplein…” -snurk-

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *