Waalwijk en Baardwijkse Overlaat

Omdat ik samen met 2 vriendinnen had afgesproken om rond 13.00 uur een High Tea te doen in Waalwijk, heeft Anton een erg leuke route gemaakt in en rond Waalwijk. Beginnen aan de Gedempte Haven en de Winterdijk zo ver mogelijk aflopen richting Drunen. Daarna het Laag- en Hoogeinde helemaal aflopen zodat we bij het kanaal uitkwamen. Het kanaal hebben we gevolgd naar het bekende Halvezolenpad toe en hierop zijn we verder richting Drunen gelopen.

Toen we vlakbij de snelweg waren, hebben we het Halvezolenpad verlaten en zijn we, over een mooie groenstrook, naar de Overlaatweg gelopen. Deze oversteken en verder doorgelopen over weer een groenstrook die overgaat in een mooi stukje tussen de bomen door.

En dan uiteindelijk het natuurgebied de Baardwijkse Overlaat in gelopen. Het eerste stuk waar we hebben gelopen ligt tussen de Kanaalweg en de buitenste rand Drunen in. Hier ligt een plas waar onder andere gedoken kan worden en misschien zelfs ook wel gezwommen. Erg mooi maar aangezien het water vrij hoog stond en zelfs op kleine stukken het pad raakte, soms ook aan de natte kant.

Het tweede stuk ligt aan de andere kant van de Kanaaldijk, en dat stuk vonden we beiden prachtig om te lopen. Totaal niet verwacht ook! Heel mooi en rustig, ook weer met sommige stukken wat aan de natte kant door het hoge water, maar echt prachtig zeg. Lekker zacht lopen ook op paden tussen naaldbomen. We zijn zelfs door een stukje gekomen waar de betreffende IVN-afdeling (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) bordjes bij struiken had gezet zodat je die makkelijk kan herkennen.

Uiteindelijk zijn we langs het afwateringskanaal richting Waalwijk hebben we een heel stuk van het Halvezolenpad richting het centrum van Waalwijk gelopen. Bij het laatste bochtje kwamen we zelfs mijn high tea afspraakje tegen, die reden net naar de locatie daarvan.

Al met al een erg mooie en onverwachte wandeling! Meer foto’s zien?

Routekaart Baardwijkse Overlaat

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *