3FM’s Timur, normaal in de uurtjes 7-10 ’s ochtends in het weekend, valt regelmatig is als Coen en Sander op vakantie zijn. De laatste keer dat dat gebeurde hebben m’n collega’s en ik iedere keer in een deuk gelegen als het item Mama Appelsap kwam. Dit keer missen we het helaas aangezien het net na werktijd valt.

Dessalnietteplus wil ik jullie toch kennis laten maken met het toch wel fenomeen Mama Appelsap. Wat is dat nou, dat Mama Appelsap? Jullie hebben vast wel eens last gehad dat je een liedje niet helemaal kan volgen en dat het net lijkt of er iets Nederlands wordt gezegd waarvan je zeker weet dat dat juist niet wordt gezegd. Voorbeeld hiervan is in het nummer Lovely Day van Bill Withers, waar een luisteraar op het einde steeds hoort ‘Daar ben ik’ (te luisteren door hier te klikken).

Meer van dit soort Mama Appelsap liedjes kan je vinden op de site van Timur, waarbij de leukste en beste toch wel die van Wes is met z’n nummer Alane.

Oja, vergeet dus vooral niet het geluid van je computer aan te zetten, anders is het zinloos…

Aanbevolen artikelen

2 Reacties

  1. Het volgende level van Mondegreen:

    De Video Mondegreens: misverstane lyrics waarbij het verkeer verstane woord weer wordt verwerkt in de videoclip. Hilarious.

    https://m.youtube.com/watch?v=qaEM4HU157I

  2. Als het koortje ‘lovely day’ zingt, versta ik altijd ‘bladerdeeg’….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *