Suske en Wiske en de Culinaire Kapper

De volgende week is het weer zover. Naar de kapper. Op aandringende blikken van collega’s, vrienden en bekenden. Mijn haar is te lang… een matje dreigt en ’s ochtends verlaat ik het huis als een gladde, vette maffioso. Ikzelf heb er geen problemen mee, maar goed.

Er zal niet veel afgaan, om me de opvolgende keer aan jullie grillen over te laten. In de loop van de maand geef ik jullie, alledrie de lezers van mijn blog, de kans om te bepalen wat mijn volgende kapsel wordt. Keuze is reuze en vrij. Op 1 detail na… kaal mag niet van Byebye. Overigens heb ik besloten me op het eind van het jaar wel kaal te scheren, maar da’s een ander verhaal. Mysterieus hè?

Bijkomend voordeel van een bezoek aan de kapper is een aantal van jullie bekend. Huisgemaakte verse sambal. U fronst? Tja, ik haal al jaren mijn sambal bij de kapper. Een andere verknipte ziel en klant van de kapper maakt thuis sambal. Aangezien mijn kapper culinair goed onderlegd is, tipte hij mij die sambal. Gruwelijk scherp en lekker!

Niet de enige smaaktip die ik van hem heb gekregen. Ik werd altijd lichtelijk triest dat mijn geliefde wasabi enkel zou combineren met sushi. Een openbaring was zijn opmerking dat wasabi in feite scherpe mosterd is, en dus ook op kaas en kroketten kan!

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *