Het gevaarte dat schoorsteen heet…

En dan de grote onbekende… De schoorsteen!

Nadat de badkamer helemaal was gesloopt, was natuurlijk de schoorsteen aan de beurt. We hadden absoluut géén idee of dit mee of tegen zou vallen, dus hiervoor hadden we ook de meeste tijd ingepland. Uiteindelijk viel het mee en was het in 2 avonden, dankzij de hulp van Ton, gelukt. In die 2 avonden was Ton bezig met de kleine kangoo en zorgde Anton ervoor dat niet al het puin naar beneden de pijp in viel. Tussen het dragen van de emmers puin die Anton vulde, heb ik samen met Stan alle tegels van het kalkzandsteen (dat waren de muren van de badkamer) af gebikt. Ook erg leuk werk…

We hadden ook nog geluk dat niet de hele schoorsteenpijp gesloopt hoefde te worden. Alleen de voorkant is opengebroken. De zijkanten konden blijven staan, voor stevigheid. Dus later komt er een nieuwe enkelwandige schoorsteenpijp in en wordt het oude kanaal volgestort met brandwerende korrels. Dichtmetselen en alles is goed geisoleerd en vooral… veillig!

Aanbevolen artikelen

1 Reactie

  1. En nog foto’s van een andere uitdaging, zie ik. Het vloertje met gewapend kippengaas moest met brute en ingehouden kracht worden gesloopt aangezien eronder onze gestucte keuken gepaard wilde blijven. En aldus geschiedde. Bloed, zweet en tranen, maar breken zou het kreng!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *