Hooymaaiers uit

Deze week evenveel tegendoelpunten als de vorige week, nou ja… 1 eigen doelpunt (een mooie zelfs). Brengt me bij de prijsvraag van vorige week. Helaas geen winnaars, vorig seizoen stond mijn teller eigen goals op 4. Met 2 gewone goals ben ik saldotechnisch op -/- 2 blijven steken.

Deze week was het toch anders. Zaterdag een geweldig elftalbbqfeestje gehad, een paar biertjes, maar heul vroeg naar bed. Want de belangrijke wedstrijd Hooymaaiers uit (altijd lastig) stond op het programma. Vorig seizoen hebben we op slinkse wijze een speler uit die ploeg kunnen losweken en bij ons in de goal mogen verwelkomen. Vanochtend was hij niet van de partij, niet vanwege 1 of andere clausule, maar vanwege een bezoek aan Plopsaland. Onze andere keepers (we hebben er ooit vier gehad) waren ook niet van de partij en daarom nam good old J(oh)an in ’t Groen plaats onder de lat en met verve!

Tussen een paar biertjes door heb ik laten vallen dat ik ooit voorin heb gespeeld, en net van de biertjes bekomen mocht ik naast Ron in de spits verschijnen. Gruwelijk wennen… Iets wat een fraaie 1 tegen 1 en goal op had moeten leveren wist ik mooi te verprutsen door een meer dan belabberde aanname. De eerste helft leverde een veldoverwicht (met name op het middenveld) maar 0-0 stand op.

In de rust werd ik nog dunnetjes aan mijn beroerde aanname herinnerd, maar mocht ik zowaar blijven staan. Dat we met 11-en waren hielp misschien šŸ˜‰ Gelukkig ging het in de tweede helft beter. De 0-1 werd lekker binnengeschoten door spelverdeler Wout, na een balletje breed door ondergetekende. De 1-1 viel door een fraaie goal van Tommie en de 2-1 viel ook ineens binnen. Zonder dat ze goed speelden stonden Hooymaaiers ineens voor.

Een scrimmage voor de goal van Hooymaaiers had ik moeten bekronen, maar raakte de keepers schoen en wist de bal naar Ton te frutselen, die overigens geweldig hard uit een moeilijk hoek de 2-2 binnenschoot. Dat we uiteindelijk met 2-3 wonnen kwam door een fraaie goal door Stan. Zijn tweede goal dit seizoen alweer en wederom op mijn aangeven. Het kan verkeren. Was best lekker een beetje voorin pielen, ben benieuwd of het de rest ook bevallen is… volgende week nieuwe finale, nieuwe kansen!

Prijsvraag deze week, wederom een meet en greet in het vooruitzicht tijdens de wedstrijd van komende zondag thuis tegen VOK. Welke speler van ’t Vaartje stond deze ochtend nuchter op het veld? Er was 1 persoon die gisteren geen alcohol ophad, wie o wie denkt ook op de elftalbbqfeestje al aan het resultaat op zondagochtend?

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *