Operatie nummer zoveel

Tja, dachten we het jaar met pa door te komen zonder ziekenhuisopname of operatie… categorie Jammer.

De afgelopen week kreegtie weer veel last van de buik, weinig eten, overgeven… in eerste instantie het vermoeden dat het aan nieuwe medicijnen lag (medicijn nummertje zoveel). Stoma liep niet meer door en continu een ergere buikpijn dan normaal. Vrijdag (gisteren) was pijn niet meer te harden en istie met de ziekenwagen naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht.

Na wat uurtjes op Eerste Hulp, inclusief kort onderzoek en foto’s bleef het vermoeden dat het aan de medicijnen lag overeind. Er is een maagsonde ingebracht en hij moest aan het infuus omdattie uitgedroogd was. Inmiddels heeftie dus een aantal dagen geen voedsel binnengehouden.

Vanochtend telefoontje gehad dattie als het bloed wat dikker is geworden, als het kan vandaag nog geopereerd wordt. Het lijkt te komen door een verstrengeling van de darmen, niet door de medicijnen Die verstrengeling lijkt er al een poosje te zitten. De darmen staan dus vol onder spanning, omdat de toevoer naar de stoma geblokkeerd word.

Door middel van deze ingreep hopen de artsen de doorstroming van voedsel weer op gang te brengen. Dus toch een operatie in 2006, al is het een kleine ingreep.

Aanbevolen artikelen

3 Reacties

  1. oja, hij is om 4 uur geopereerd vandaag.

  2. Zojuist langs IC geweest. Hij blijft een nachtje op de Intensive Care, hij is bekaf en slaapt veel. Nog veel pijn, maar dat komt waarschijnlijk door de operatie. Netje waarin de darmen zitten was losgeraakt en daardoor waren wat darmen beknelt geraakt… morgen wellicht meer…

  3. Wens hem sterkte, alle goeds en beterschap.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *