Operatie zoveel

Vandaag naar het ziekenhuis geweest voor een radiologisch onderzoek en een echo van de nieren. Hieruit zou duidelijk moeten worden of de vorige operatie succesvol is geweest. Ter herinnering: ons pa heeft 1 nier die niet werkt en een andere die slecht werkt. De slecht werkende is al een keer “gestut” door een dubbel J katheter (buisje). Dit buisje zou iedere 3 maanden vervangen moeten worden. Verre van ideaal voor een man van 75 met nog wat andere kwaaltjes. Vervolgens is de nier ook een keer gedotterd en is een dikkere dubbel J katheter ingebracht. Dit zou de nier voldoende op moeten rekken, om zonder buisjes redelijk te blijven functioneren.

Vanochtend twee radiologische onderzoeken gehad, een echo en nogmaals bloed gecontrolleerd. Dit alles heeft tot de conclusie geleid dattie meteen daar moest blijven. De nier functioneert slechter dan voor alle operaties. Tezamen met de cardioloog wordt gekeken hoe de dikte van het bloed zo snel mogelijk kan worden vergroot (dun bloed vanwege zijn hartklep en gebruik van Marcoumar) zodat een operatie mogelijk is. Wellicht later deze week wordt er wederom een dubbel J katheter ingebracht en wordt vermoedelijk de nierbuis weer gedotterd.

Hierbij speelt ook nog dat hij eigenlijk in deze week de twee laatste bloedtoevoegingen zou krijgen (hij heeft er acht gehad, moet er in totaal tien), omdat zijn ijzerwaarde in het bloed te laag is. Kijken hoe we dat gaan regelen.
Pa was natuurlijk verrast, maar zenuwachtig optimistisch. Vooral spanning, hij stopte maar niet met praten en goedbedoelde tips voor mijn parttime boer-zijn. Wordt weer een raar weekje zo… begint lekker met een dagje ziekenhuis van 0830 tot 1500 uur… ga nu eten!

Aanbevolen artikelen

1 Reactie

  1. Hoi Daar.

    Lees net je berichtje en ziet er inderdaad weer niet goed uit, maar gelukkig is hij weer thuis zag ik net, aangezien hij weer op de wei loopt te struinen.
    hopende dat al de operaties een keer afgelopen zijn en dat hij nog ff mag genieten van de oude dag.

    Groet en tot Zaterdag.
    John.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *