PET en MRI

Vrijdag naar Eindhoven voor de uitslag van de PET-scan. Op de PET-scan was zichtbaar dat er iets mis is, maar de oorzaak daarvan is moeilijk van die scan af te lezen. Daarom zal een MRI-scan moeten volgen. Deze geeft meer inzicht in de anatomie. Bovendien is de laatste MRI-scan van een half jaar geleden, dus is er vergelijkingsmateriaal voorhanden.

Geruststellend was het bloedonderzoek van gisteren. De reden van alle ongerustheid was namelijk een verhoging van de bloedwaarde van 3 naar 5. Op zich is 5 nog geen reden tot ongerustheid, maar de toename was behoorlijk. Het is namelijk een maatstaf van kankeractiviteit in het bloed. Gisteren bleek uit bloedonderzoek dat de bloedwaarde weer 3,2 was.

Het lijkt dus dat de pijn niet wordt veroorzaakt door kankeractiviteit (lees tumor). De specialist noemde de kans ook zeer klein dat er na een periode van vijf/zes jaar ineens weer een tumor zou zijn op dezelfde plek. Hij denkt nu aan een infectie of operatielittekenweefsel of iets dergelijks.

Maar een nieuwe MRI-scan, later deze maand zal daar meer duidelijkheid over moeten geven.

Verder is het in de familie afwachten op de uitslag van het onderzoek van een oom en een tante. Mijn reserve-peetoom sukkelt ook door, ze kunnen alledrie wel wat geluk gebruiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *