20 december, zaterdag

Bewolkt en regen

Onze camper slaapt heerlijk! Het wordt hier vroeg licht (vanaf 6 uur, misschien zelfs vanaf 5 uur) dus waren we al een paar keer even wakker geweest, maar uiteindelijk zijn we rond half 8, 8 uur uit bed gestapt. Eerst bed weer weggewerkt, aangekleed en daarna de camper goed ingeruimd. Alle kleding die we zullen gebruiken in de kastjes gedaan en de tassen en dikke kleding (voor als we weer naar NL gaan) in de bergruimte onder de bank. Heerlijk dat de camper opgeruimd is! Tijd voor thee en koffie en nog wat verder wakker worden.

Anton in open camper

Tijdens een boterham zat Anton nog even te kijken naar de kaart en het tijdschema dat we hebben. We moeten nl. 23 december om 20.00 uur de boot naar Picton hebben. Nadat we gisteren hadden gegeten, hadden we het erover gehad dat we een dag “vrij” zouden hebben om op het strand te spenderen. Vanochtend kwamen we erachter dat dat niet zo is. Vandaag zouden we dus naar Rotorua gaan en morgen naar Waitomo, en vandaar uit in één stuk/rit door naar Wellington.

Barend en Aniet zijn in Mount Maganui wat langer gebleven, ze wilden de Mount zelf nog op, en wij zijn gelijk richting Rotorua gereden. En ik heb zelfs het hele stuk gereden! Wel raar om links te rijden maar het went vrij snel. We waren aan het rijden toen we opeens langs de kant iemand zagen lopen. Wij gestopt en die gast meegenomen. Erg leuk. Onze gast had Maori-bloed in zich, had in de gevangenis gezeten waar hij tatoeages van had, deed nog aan communityservice, maar was superaardig en heeft ons de weg gewezen naar de camping. Een betere gids (naast TomTom) hadden we niet kunnen hebben.

Aangekomen op de camping bleek dat deze ook thermale baden had. Wij kijken en bleken het bijna primitieve baden te zijn. Er was 1 kant met 3 kleine baden en 1 kant met 1 groot bad, en deze zag er nog het beste uit. Was wel heerlijk om in te liggen, Anton werd er zelfs ontzettend lam van. Nadeel van die thermale baden is wel dat ze stinken naar zwavel. Na het badderen maar even onder de douche gestaan en nu lekker relaxen in de camper. Hij had tussendoor ook nog even in z’n eentje een wandelingetje gemaakt, en zag daarbij gewoon langs de weg en langs de looppaden overal van die poelen met opborrelende modder en geisers. Rotorua staat ook heel erg bekend om het thermale wat je hier overal ziet.

Voor het weer hadden we trouwens rustig thuis kunnen blijven. Het heeft hier vandaag flink gegoten! Waar we wel spijt van hebben is dat we niet naar Te Puia zijn gegaan. Dat is waar je het beste de Maori-cultuur kan beleven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *