6 januari, dinsdag

Bewolkt en droog

Rond 9.00 uur zijn we richting Christchurch vertrokken, via Timaru. We wilden eerst in Timaru ontbijt pakken, maar hebben dat uiteindelijk in Ashburton langs de weg gedaan.

Op weg naar Christchurch was er eigenlijk niks te zien, dus zijn we maar in 1 stuk doorgereden. Ik weet het trouwens niet helemaal zeker, maar het zou kunnen dat we het bovenste gedeelte van Mt. Cook of dat gebergte hebben gezien vanaf de weg. Het stuk dat we zagen was besneeuwd en als ik achteraf de kaart bekijk zou het mogelijk kunnen zijn. Oja, en we zijn over de langste brug van NZ gereden, echt heel spectaculair (niet dus).

Christchurch

Christchurch
Omdat we niet gelijk de ingang en receptie van de camping konden vinden, zijn we eerst nog een blokje om gereden en daarna zijn we ingechecked. Het is midden in het centrum, dus vandaar konden we makkelijk naar het centrum lopen. Eerst een ritje met de oude tram gemaakt, waar we vandaag en morgen op en af kunnen stappen. Na een complete ronde met de tram zijn we op Cathedral Square uitgestapt, waar de straatperformer Hefty Jeff bezig was. Erg leuke busker-act met jongleren met machetes, beetje goochelen op een leuke manier, inslikken van een zwaard en werkend broodsnijmes en stappen/springen op glas. Dat laatste deed hij ook nog een stap verder door met z’n rug op het glas te liggen en iemand van het publiek op z’n buik te laten staan. En dat alles met een kilt aan en een bol hoed op! De interactie met grappen met het publiek waren ook erg goed, hij had het hele publiek mee.

Hefty Jeff
Toen Hefty Jeff klaar was zijn we de stad ingegaan en hebben we zowaar 1 van onze missies volbracht. Anton en ik hebben allebei een mooie hoed gevonden van leer.

Het eten was ook erg leuk. We zijn naar de populairste tent van Christchurch gegaan, Dux de Lux. Omdat het nu vakantie is, was het daar best wel rustig. Bij het bestellen kwamen we ook nog eens 2 Nederlanders tegen, 1 die al jaren in NZ woont en zijn neef Theo, die op bezoek wam omdat aankomend weekend de ouders van de eerste een feest geven. Theo werkt in Den Bosch en heeft een eigen bureau dat in webdesignconcepten doen. Collega dus.

We hebben met die 2 na het eten daar nog 2 drankjes gepakt en erg gezellig gebabbeld over NZ, NL en muziek. Daarna richting de camping gegaan en gaan slapen.

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *