Twiddus

De eerste keer dat wij jaren geleden meededen met de Kaatsheuvelse Dorpskwis, was de eerste keer dat deze georganiseerd werd. De avond zelf was voor mij de eerste keer dat ik de meeste mensen in het Dès Wè team ontmoette. Na een intensieve quiz en geweldige feestavond werden we tweede. Wat een ontlading.

Jaren later, lukte het ons voor de eerste keer niet om mee te doen. We kregen simpelweg onvoldoende mensen op de been die avond. De week ervoor kon vrijwel iedereen en hebben we onze eerste Dès Wè borrel georganiseerd. Met alleen maar winnaars.

En dit jaar besloten we dan ook eindelijk de stoute schoenen aan te trekken en de eerste keer mee te doen met de Kaatsheuvelse Pubquiz. Vier Dès Wè-ssers werden aangevuld met twee zussen. Voor de meerderheid in ons team was het onze eerste keer om überhaupt aan een pubquiz mee te doen.

Een strakke planning om de eerste ronden voor een potje voetbal afgewerkt te krijgen. De eerste muziekronde bracht onze oren tot een kookpunt en onze grijze cellen in beweging. Gevolgd door een eerste helft van het Nederlands Elftal, een tussenronde quiz en een tweede helft, verlenging en -zoals ons ma zegt – “pe-nal-ties” van Oranje.

De categorie Nederland – Argentinië ging ons beter af dan de mannen die we op het grote scherm in actie zagen. We herkenden daarna alle gebouwen en bijna alle stemmen (hier ziet nog wel een traumaatje), en gingen vervolgens helemaal mee in de feestmuziek. Deelname aan de polonaise werd ternauwernood voorkomen.

De prijzen kwamen neer op het in meerdere of mindere mate betalen van de teamrekening door de organisatie. Aangezien het vertrouwen groeide met de ronde, volgden de bestellingen elkaar in rap tempo op. Als de wijsheid is in de man, is de wijsheid in de kan. Gelukkig bleven twee teamleden trouw cola zero bestellen.

Uiteindelijk zaten we bij de beste drie. Veel vrienden en bekenden uit de zaal, en het Nederlands Elftal achter ons gelaten. De spanning werd opgebouwd. Bij de beste twee… en uiteindelijk de beste van de rest. Wat een lol. Een heerlijke avond gehad.

Weer tweede. Het overkwam ook Raymond Poulidor en Jimmy White. Het eerder genoemde Oranje. Maar ook Joop Zoetemelk had de bijnaam Eeuwige Tweede en won toch de Tour de France. Het Nederlands Elftal gaat het ook ooit lukken. En Dès Wè blijft het proberen.

Zoals altijd veel dank aan de andere teams voor volle bak ambiance, en aan de organisatie die erg creatief is geweest. Wat een rust straalden ze (op een enkele uitzondering, die ging helemaal Jos) uit tijdens de wedstrijd, en tijdens de rust draaide alles om de wedstrijd in de zaal. Die wedstrijd kende – jaja, hoe zoetsappig – alleen maar winnaars.

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *