Bijna lente…

En dus eindelijk van de sneeuw af, daar ben ik wel zo klaar mee…! Gelukkig was het gisteren heerlijk weer om in de tuin bezig te zijn. Tijd dus om alle bosjes gras en onkruid uit m’n stukje tuin te halen en het stuk bloemenweide eens fatsoenlijk te maken. Vooral dat laatste zag er niet uit (ik heb er gelukkig geen foto van gemaakt)! Alle stengels van vorig jaar lagen plat tegen de grond in de hoop zoveel mogelijk zaadjes de grond in te krijgen. Ben benieuwd of en hoe het dit jaar gaat groeien.

In het stukje met andere planten zaten aardig wat plukjes gras en moest het nodig geharkt worden. Afgelopen week had ik al gezien dat er bij de hoge phloxen al nieuwe plantjes de grond uit schieten. Hoe blij was ik daarmee zeg! Nu maar hopen dat de konijnen daar vanaf blijven…

De rozen gaan het volgens mij ook doen, bij de spirea zag ik ook allemaal nieuwe plantjes, en zelfs de akelei lijkt het te gaan doen. Het enige waarvan ik niet weet of die gaan doorzetten, zijn de drie gaura-planten. Ik vermoed dat ik die te laat heb gesnoeid; dat moest in september (als ik het goed heb) en dat heb ik in januari gedaan. O, en de zonnehoed, daarvan weet ik ook niet of die ook op gaat komen. Met één van de phlox-plantjes weet ik niet zeker of het stiekem een zonnehoed is. Dat zien we vanzelf wel weer.

Ik zat te denken om misschien nog wat plantjes te kopen die in de winter groen blijven, zodat het stukje tuin er dan ook wat leuker uit ziet dan alleen een stukje grond. Aan de andere kant wil ik over een paar maandjes ook eigenlijk alstroemeria kopen, zodat ik die als snijplant kan gebruiken. De moeder van een collega heeft deze in de tuin en dat schijnt er erg mooi uit te zien.

Niet alleen mijn stukje tuin achter kan ik weer gaan bijhouden, natuurlijk gaat de moestuin ook steeds meer onderhoud nodig hebben. Het aardbeienbed mag volgende week onkruidvrij gemaakt worden, we moeten de hortensia’s gaan snoeien (als we er niet te laat mee zijn voor het komende jaar), een aantal planten in de border voor ons huis hebben het niet gered (vorig jaar ook aangevreten door konijnen) en een andere border gaan we dit jaar beplanten. Genoeg te doen dus!

Nu eerst foto’s van mijn stukkie. Het ziet er allemaal ongeveer hetzelfde uit, en het is pas een tweedejaars tuinexperiment. Maar ik ben een erg blij persoontje hiermee!

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *