Dromen

Normaal gesproken blik ik op de zondagochtend terug op de feestavond van de Kaatsheuvelse Dorpskwis. Hoop ik de gevoelens van deelnemers te verwoorden, nog nagenietend van de avond ervoor. Maar waar een aantal feestvierders de dag erna zich wat minder fit voelde, was dat bij ondergetekende al een week ervoor het geval. Op het moment dat het feest op zaterdagavond begon, lag ik in bed. Waren het Roodkapje en grootmoeder die ik een week eerder had verorberd? Hoe dan ook, wat een waardeloze timing om op bed te liggen. Heb het beloofde biertje niet kunnen uitdelen, de snode plannen voor een speech niet kunnen uitvoeren en vooral concullega-deelnemers gemist…

Terwijl ik koortsig lag te dromen, droomden veel deelnemers in Het Klavier koortsachtig van een eerste plaats. Gaandeweg de avond werden teams uit die droom geholpen en stegen de temperaturen van de overblijvende teams. Ik heb mogen begrijpen dat het weer een fijn fistje is geweest.
Van harte gefeliciteerd aan de top 3, de top 10 en de top 80! Het escape kistje heeft de ranglijst een interessante wending gegeven. Achteraf, achteraf kijk je een koe in de kont… Iedereen ging rekenen waar ze geëindigd waren als ze het befaamde escape kistje met 250 punten hadden open gekregen, als ze het tweede kwartet hadden gehad, of… de krat bier later op de avond hadden aangebroken. Bij ons in het team dezelfde gemixte gevoelens met een 17de plaats, met zicht op meer. Maar een mooi rapport gekregen! Dat was een tijdje geleden dat we op ijver vlijt en gymnastiek zijn beoordeeld.

Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar een oprecht en warm dankwoord blijft op zijn plaats. Wat een werk wordt er verzet door de organisatie. Niet alleen het bestuur en degenen die zich met het quizboek bezighouden, maar ook de vrijwilligers eromheen. En de sponsoren, met werkelijk fenomenale prijzen en bijdragen in andere vorm. Niet alleen voorafgaand en tijdens de quizavond, maar ook op de feestavond. Moet voor de betrokkenen geweldig zijn om te zien wat het in ons dorp teweeg brengt.

Nu vooral afwachten wat de organisatie in al haar wijsheid gaat besluiten. Volgend jaar weer? Het animo is er zeker in het dorp. Waar het eerste jaar 60 teams deelnemen, waren het er dit jaar al 80… en zijn er nog teams teleurgesteld. Een jaartje overslaan? Maar wat moeten we dan in het begin van 2020? Hoe dan ook, de afspraak van Dès Wè staat al met De Mutsen en De Ballies om op tijd in te schrijven. Misschien een ideetje om dan Trivial Pursuit mee te nemen om de nacht mee door te komen?

Wij dromen al van de volgende editie. Voldoende verbeteringen bedacht waarmee we een volgende keer de quizavond leuker, maar ook efficiënter kunnen maken. We overwegen met een paar mensen deel te nemen bij een andere dorpskwis, om in het ritme te blijven en daar ideeën op te doen. Misschien wel een keer deelnemen aan de Pubquiz? En alvast oefenen in de logische cijferreeksen. Want welk cijfer hoort er op de plaats van de puntjes: 2, 4, 17, …?

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *