Het zwarte gat, de zondag na de Dorpskwis avond

Een bijzondere dag. De app is een stuk rustiger dan in de voorgaande week, afgezien van de berichtjes over gemiste kansen en hilarische terugblikken. Alle teamleden zijn sowieso wat rustiger na de hectische avond en naborrel. Een aantal missen de afgelopen week en vooral zaterdag met haar hints en spoedjes, zij blikken vol passie terug en leggen nog eens contact met andere groepen. Hoe is het daar gegaan? Een aantal anderen halen opgelucht adem, dat er weer ruimte is voor het leven van een paar weken geleden. In beide groepen zitten een aantal mensen die van de inspanningen en/of inname een katerig gevoel hebben. In ons geval vooral vanwege het gemis van een fors aantal punten.

Het gaat te ver om jullie de avond te laten herleven. Een gevalletje “je had erbij moeten zijn geweest”. Ik hou het bij een aantal opdrachten. Een blik in de veelzijdigheid van de opdrachten. Memorie in een werkende Villa Volta in De Efteling. Stichting Kinderhulp Sri Lanka helpen met brillen en verband, in ruil voor gratis punten. Details over de Straetse en Vaertse Twisten (die uit 1840-1856). Raden wie van de drie de echte lerares is. Punniken. Een opdracht bij hoofdsponsor Zwaans, succes verzekerd. Kwartetten. Hinkelen, bloklopen, elastieken, door een hoepel draaien, touwtje springen binnen 4 minuten (in mijn geval met mijn lange lijf, grote voeten en on-atletisch lichaam). Bokspingen. Een filmpje van een scene uit Roodkapje. Na twee artistieke takes erachter komen dat het geen filmpje moet zijn, maar een foto. Boybands van vroeger. Een klassefoto uit de jaren 50 ensceneren. Kapellen en bisschoppen. Een nummer in Doetinchem bij elkaar puzzelen en bellen om een locatie in Kaatsheuvel te bemachtigen, waar een sleutel voor een kluisje te halen is. En de rest van de meer dan 130 pagina’s met vragen en doe-opdrachten.

Bij het ruilen van de kwartetkaarten heb ik bij verschillende teams binnen mogen kijken. Wat een verschillen. En toch allemaal bezig met punten verzamelen. Aan het werk gezet door een geweldig organiserend team. Wat een werk. Hulde! Al hebben we jullie een enkele keer met de beste bedoelingen verwenst, dank jullie wel! Bijgestaan door de talloze vrijwilligers. Speciaal woord van dank aan Harrie Balvers, die menigeen weer heeft doen graven in onze eigen historie.

De speech is voorbereid, maar we zijn bang dat deze nog een editie blijft liggen. Nu vooral wachten op de feestavond. Het weerzien met oude en verse bekenden. Nog een keer met z’n allen terugblikken op een geweldige Dorpskwis. En nog een beloofd biertje uitdelen voor die ene missende kwartetkaart, op de valreep, net voor het inleveren.

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *