Reikhalzend

De eerste opdracht van de Dorpskwis ligt alweer achter ons. Wat hebben we een lol gehad tijdens het maken van het filmpje. Een naar onze bescheiden mening Oscar-waardig filmpje dat het tot de selectie van 15 haalde. Dat andere filmpjes meer stemmen kregen mag onze pret niet drukken.

De hints tijdens de captainsavond en tijdens de carnavalsoptocht zullen achteraf weer erg logisch blijken te zijn geweest. Schoolrapport in the pocket! Evenals de hints waarmee al dagen gestrooid wordt in Het Klavier. Want… Niet alles is wat het lijkt. Dus. En bedankt. Daar hebben we wat aan.

Inmiddels neemt de spanning toe, de app barst weer uit haar digitale voegen. Allememaggies, wat zouden we zonder dat medium moeten in deze barre tijden? Een sloot van informatie wordt gedeeld. Even met je ogen knipperen en er zijn weer talloze berichtjes getikt.

Voorbereidingen van praktische en technische aard. De te volgen tactiek wordt aangescherpt… waarover ik hier natuurlijk niet kan uitweiden. Maar we zijn de beroerdste niet, toch één hint: Niet alles is wat het lijkt.

Papieren naslagwerken en digitale informatie worden verzameld. Hulplijnen, check! Waarom zit die hulplijn die zoveel parate muziek- en sportkennis heeft juist op de Dorpskwis avond in het Rat Verlegh Stadion? Eten en niet te vergeten drinken… wie lust er Chinees en wie geen Guinness?

En dan wordt het sneller dan verwacht zaterdag 16 maart 2019, 18:15 en 18:45. We binden de strijd aan met 79 teams. Een avond waarin alle kennis, ervaring en geluk moeten samenkomen. Die avond waarbij vrienden en familie niet altijd te vertrouwen zijn, als ze in een ander team zitten. Want… niets is wat het lijkt. De avond waarop we hard zullen werken, veel zullen leren, nog meer zullen lachen en uitgeput zullen naborrelen. Een voorschot op de feestavond. We hebben er zin in!

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *