He-man

… and the Masters of the Universe! Op de planeet Eternia worden middeleeuwen, science-fictie en magie gecombineerd. Prins Adam heeft van de tovenares van kasteel Grayscull een magisch zwaard gekregen. Met enige regelmaat steekt hij dat in de lucht en roept: By the power of Grayskull…I have the power! waarna hij verandert in He-man, en zijn angstige groene tijger in de dappere Battlecat. Samen met zijn tweelingzus She-Ra, een wezentje genaamd Orko en anderen binden ze de strijd aan met Skeletor, Evil-Lyn en kornuiten. She-Ra had overigens ook haar eigen serie.

Heathcliff

Ik heb drie associaties bij de genoemde naam. Een personage uit de klassieker van Emily Brontë, de voornaam van vader Huxtable en de rode kater die in de jaren 80 zijn weg vond van strip naar televisie. In tegenstelling tot zijn gestripte origine, heeft Heathcliff in de televisieserie wel zijn woordje klaar. Niet te verwarren met de luie Garfield of onze eigen wijze Rode Kater (ook bekend als Edgar Allen Poes of De Je-weet-wel-kater). Heathcliff’s avonturen beleeft hij vooral op straat met zijn kattenbende.

Heidi

Net zoals Alleen op de wereld, een klassiekertje. Het boek. Maar ook het luisterboek, stond bij ons thuis op een cassettebandje. En de grote-waterige-ogen-animatie uit de jaren 70/80 natuurlijk. Weeskindje Heidi wordt opgevoed door tante Dete, die echter voor haar werk naar Frankfurt moet. Daarop gaat de vijfjarige Heidi naar de norsige grootvader Opa Alp. Maar wat de dorpsbewoners ook vinden, er schuilt een zachtaardig mens in haar opa. Verder krijgen ze regelmatig bezoek van geiten-Peter en zijn kudde. Verder is er een rol weggelegd voor Clara, die aan haar rolstoel gekluisterd is. Terwijl ik dit tik hoor ik weer de geluiden van het luisterverhaal.

The Highwayman

Een serie die mij niets meer zegt, maar in mijn directe omgeving een handvol heuse fans heeft. Zo weinig mensen kennen deze serie dat ik jarenlang getwijfeld heb of deze wel in Nederland op de televisie is geweest. Er zijn diverse pogingen gedaan om mij te overtuigen dat deze serie echt bestaan heeft. Uiteindelijk gezwicht. Met een hele gave hi-tech vrachtwagen (waarvan het dashboard gerecyclede elementen van KITT uit Nightrider bevat). Met 18 wielen. Waarin agenten met speciale bevoegdheden speciale ladingen vervoeren. En, zo werd me op het hart gedrukt, de cabine was een helikopter. De naam van de serie wijkt maar één letter af van de country supergroep en een recente film over de twee agenten die jacht maakten op Bonnie en Clyde.

Hulk

Over welke Hulk gaan we het hebben? Wat mij betreft die uit de televisieserie uit de jaren 80, The Incredible Hulk. Toen de spierbundels nog in de sportschool gecreëerd werden en niet op een computerscherm. Welke Hulk je ook voor ogen hebt, ze kennen allemaal hun oorsprong in de Marvel strip. Kernfysicus Dr. Robert Bruce komt in aanraking met gamma stralen, waarna hij in emotionele buien veranderd in een groene krachtpatser. Een combinatie van Dr. Jekyll & Mr. Hyde en Frankenstein. In de genoemde serie heet Bruce overigens ineens David en is arts. En wijken de makers behoorlijk af van de originele verhaallijn. Hoe dan ook, ik vond het destijds een enge serie, die ik met vingers op de oren, met samengeknepen oogjes net niet durfde te kijken.

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *