Jem

De makers van G.I. Joe en Transformers creëerden opnieuw een serie en bijbehorende merchandise. Jem en de Holograms nemen het muzikaal op tegen de Misfits. Met behulp van supercomputer Synergy transformeert de eigenaresse van een muzieklabel in een zangeres. En als klap op de vuurpijl ook mensen om haar heen in de Holograms, inclusief een spetterende show. Anno nu zouden we het aangevulde realiteit noemen, toen hielden we het bij hologrammen. Zij strijden op het podium en daarbuiten tegen de Misfits van een rijkeluisdochter. Niet te verwarren met de echt bestaande horrorhardcorepunkband (mooi Scrabble woord) The Misfits.

Jetsons


Een Hanna-Barbera succesnummer (eerst in jaren 60, daarna een nieuwe reeks in jaren 80), waar The Flintstones in het verre verleden hun avonturen beleefden, gaan we met The Jetsons de toekomst in. Waar de serie het licht zag in 1962, speelt die zich 100 jaar later af. 2062 klonk toen ver weg, is nu nog maar 40 jaar te gaan. De moeite waard om nog eens een aflevering te bekijken. Natuurlijk vliegen we nog niet rond in schotels, maar een aantal andere dingen lijken inmiddels op onze huis- tuin- en keukenelektronica. Wat ook is bijgebleven is dat de familie nauwelijks iets te doen heeft, al het werk wordt voor hen gedaan door apparaten, George werkt twee dagen per week en hoeft daarbij slechts af en toe op een knop te drukken. Desondanks klagen ze vaak over hun drukke leventjes.

Jody en het hertejong

Marjorie Kinnan Rawlings schreef in 1938 het boek The Yearling, de Japanners maakten er een serie Kojika monogatari van en wij kennen deze serie als Jody en het hertejong. Inderdaad, volgens mij nog oude spelling in de titel, inmiddels heet het een hertenjong. In het boek over een pioniersgezien komt het hertenjong er uiteindelijk niet zo goed vanaf, weet niet meer of dat in de kinderserie ook het geval was. Deze serie verwar ik vaak met de familie Robinson…

Jonny Quest

Misschien dat er niet meteen een lampje gaat branden maar zoek Jonny Quest maar eens op via Google, dan weet je het weer! Aldus degene die me deze serie ooit influisterde. Een jonge jongen beleeft samen met zijn geniale vader spannende avonturen. Daarin bijgestaan door een geheim agent, een stiefbroer en een bulldog genaamd Bandit. In de jaren 60 werd deze science fiction serie uitgezonden. Slechts één seizoen dat vervolgens vaak herhaald werd. Waarna in de jaren 80 en 90 nieuwe avonturen volgden.

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *